Socius Community

[Oefening 15] Discussie: Observeer eens aandachtig een groepsgesprek

Vermoedelijk ga je in de volgende dagen wel ergens deel uitmaken van een groepsgesprek. Een cursus. Een vergadering. Een teamoverleg. Kijk eens heel bewust met het aangeboden brilletje naar wat er zich afspeelt. Beschrijf je ervaring aan de hand van twee volgende vragen:

  • Kan je het verschil zien tussen de expositiefase en de doorwerkfase? Welke observaties geven aanduiding van dat verschil?
  • Geef aan wat de begeleider (misschien jijzelf) heeft gedaan om van de expositiefase naar de doorwerkfase over te gaan.
Discussie: Beschrijf je ervaring in het reactieveld hieronder.

Groepspagina

5 Reacties op “[Oefening 15] Discussie: Observeer eens aandachtig een groepsgesprek

  • Aangezien er momenteel verandering in de organisatie is, is het erg duidelijk merkbaar dat we vaak in de expositiefase blijven hangen. Mensen zijn niet happig om ergens op door te werken en vaak wordt het doorwerken zelfs een stuk afgeblokt door de groepsleider.

  • De inleiding door de gespreksleider was warrig en omslachtig. Daardoor kwamen reacties op een meta-niveau (‘waarom vragen jullie dat? dat moet het bestuur toch zélf weten!’). Opmerkelijk vond ik echter dat zelfs zonder enige sturing het gesprek van de expositiefase overging naar de doorwerkfase: deelnemers reageerden op elkaar, vulden elkaar aan, uitten afwijkende meningen etc.

  • Ik merk vaak dat er is een lange vergadering een afwisseling zit tussen clusters van expositiefases en doorwerkfases. Overgangen zijn niet altijd duidelijk, zeker als een sterkere aanwezigheid in de expositiefase zit, omdat ik merk dat er dan sneller op die mening wordt ingegaan en er minder tijd is om de rest ook te horen. Moeilijk evenwicht!

Reageer

You must be logged in to post a comment.